Algemeen

We testen twee elektrische compressors van Donrox, de F511 en de A922. Het voordeel van een eigen kleine compressor is dat je de bandenspanning zowel thuis als onderweg kunt controleren met koude banden, rij je naar een tankstation dan zijn de banden al warm en is de opgegeven bandenspanning vaak moeilijk in te schatten omdat de druk door het rijden is opgelopen. Een juiste bandenspanning is niet alleen belang voor uw veiligheid, maar ook voor besparing van brandstof. Controleer regelmatig de bandenspanning en voor de motorrijders onder ons, voor iedere rit en voor de banden warm zijn.

Gebruik bij campers, grotere caravans en bestelauto’s, waar de bandenspanning meer dan 4.2 bar is.

Het programma auto is bij beide compressors gemaximeerd tot 4.4 bar, dit is een beveiliging voor consumenten zodat ze niet per ongeluk een hele hoge druk in hun autobanden pompen. Het programma manueel (het poppetje)  kan je tot 8.2 bar instellen en dan is de compressor te gebruiken tot 8.2 bar. Die instelling kan je gebruiken voor bijvoorbeeld de camper. Overigens gaat ook het programma fiets tot 8.2 bar.

Vergeet niet vooraf te kiezen tussen PSI, BAR of KPA kg/cm³.

Compressor Donrox F511

De F511 is een elektrische bandenpomp, maar ook te gebruiken als powerbank en zaklamp.

De Donrox F511 is een klein compact apparaat wat eenvoudig is mee te nemen op de fiets of welk ander vervoer middel dan ook. Het werkt handig en zeer efficiënt. Een aanrader voor iedereen die fiets, scootmobiel, een elektrische rolstoel, motor, aanhangwagen, camper, caravan  of auto gebruikt. Ook kun je er ballen mee oppompen en hem als zaklicht gebruiken. De powerbank zorgt ervoor dat je bijv. de smartphone ook onderweg kunt opladen. Banden kunnen (manueel) opgepompt worden tot 8.2 bar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Compressor A922.

De A922 is een compressor bandenpomp voor de camper, caravan,  auto, motor en scootmobiel, inclusief powerbank en gecontroleerd ontluchten. Deze pomp is ook te gebruiken als powerbank, zaklamp en gecontroleerd ontluchten. We gebruikten de pomp om de banden op spanning te zetten van een fiets (3,5 bar), een scootmobiel (2,5 bar), een caravan (4,5 bar), een Suzuki motor (2,5 bar) en een Toyota Proace (5 bar). Het werkt bij alle modellen perfect.  Ook hebben we een band een stuk leeg laten lopen om te zien of het dan ook werkte, ook dat ging perfect. En ook de Samsung S8 opladen ging prima. We zijn tevreden over de A922.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onze bevindingen:

Beide bandenpompen (compressors) zijn:

  • geweldige compacte apparaatjes, die niet onder doen voor de grote elektrische 230V compressor die we bezitten. In gebruik zijn ze vele malen handiger dan een grotere.
  • Je kunt de bandenspanning controleren en direct herstellen.
  • Er zijn voldoende voorgeprogammeerde bandenspannings mogelijkheden en deze zijn eenvoudig bij te stellen naar het gebruikte vervoermiddel en de voorgeschreven bandenspanning.
  • Beide compressors zijn multifunctioneel bruikbaar;
  • de accu’s gaan lang genoeg mee, ongeveer de F511 ongeveer 30 minuten de A922 ongeveer 20 minuten, maar kan ook via de camper of auto accu werken.

Verschillen tussen beiden:

  • Het display van de F511 is in de zon beter afleesbaar
  • De A922 heeft een afblaasventiel en pompt tweemaal zo snel als de F511
  • De A922 heeft een laadsnoer voor de autoaansteker, waarmee je over de camper, auto of motor accu kunt pompen. Dat is ook nog wel echt een voordeel omdat zo de ingebouwde batterij niet wordt gebruikt en je meerdere grote banden op spanning kan brengen zonder tussentijds bij te hoeven laden.

Onze voorkeur voor de camper, bestelauto en caravan gaat uit naar de A922, voor de fiets, motor en scootmobiel naar de F511 omdat die nog kleiner is om mee te nemen. Overigens kunnen beiden voor alle voertuigen dienen en werken ze evengoed.

Een juiste bandenspanning is van levensbelang, het voorkomt klapbanden en meer. Alles over bandenspanning vindt u op Camperpunt.

Verder raden we je aan om alvast de instructievideo’s te bekijken. Hierbij de links naar de video’s op de website van Donrox:

Share