E-Trailer

Wij gaan de komende reizen op verzoek van Campcomfort de E-Trailer testen. Onze camper is één van de eerste campers die ermee wordt uitgerust. Voor caravans zijn ze al veel langer in gebruik. De eerste resultaten zijn veelbelovend, wij willen het nu al niet meer missen.

E-Trailer is een oplossing die je met behulp van een smartphone inzicht geeft over:

  • De bandenspanning en de bandentemperatuur kun je tijdens het rijden zien. Je krijgt een melding de spanning of temperatuur te hoog of te laag word. (voorkomt kans op klapband.)
  • Het waterpas zetten van de camper.
  • De temperatuur en vochtigheid van de koelkast.
  • Of een dakluik, raam of deur dicht zit. Er komt een melding als je wegrijdt met een open dakluik.
  • Het voltage van de huishoudaccu. Bij het overschrijden van het zelf in te stellen minimum en maximum voltage krijg je een melding.

Er zijn meerdere modules, die natuurlijk in prijs variëren. Wij gaan het camper comfortpakket uitproberen en testen. Er zijn ook nog nieuwe modules in ontwikkeling zoals het gaspeil van de gasflessen en meer.  Natuurlijk is E-Trailer er ook voor caravans, waarbij er ook een module voor de koppelingsdruk is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We hebben het de laatste reis veelvuldig gebruikt en het is heel handig als je alles op je smartphone kan zien en een waarschuwing krijgt als iets niet goed is. Ook ga je over zaken nadenken, zoals wat moet de koelkast temperatuur zijn. Wij lazen dat dit in het midden tussen de 3 en 4 graden moet zijn. Onze koelkast gaf een veel hogere temperatuur aan.

Ook de temperatuur en de spanning van de banden is erg belangrijk. Dit kan een klapband voorkomen.

E-Trailer vinden wij een aanrader.

Share