Duitsland 2016

26 oktober vertrekken we voor een kleine 2 weken naar Duitsland. Onze reis kunt u hier volgen. We gaan eerst propaangas tanken en dan richting Kleve is het plan. Maar….

26 oktober

We zijn vandaag eerst propaangas gaan tanken bij Piet Gas in Veldhoven. Ik tankte direct zelf aan de propaangas-pomp, maar dat was de bedoeling niet. Je word keurig geholpen door een aardige dame. Vandaar zijn we naar Tolkamer gereden, waar we een plaatsje aan de kade vinden met uitzicht op de Rijn. Boten kijken vinden we altijd leuk. Via de antenne vangen we wel een KPN fonera, maar die is zo zwak dat daarmee internetten weinig zin heeft. We gebruiken dus weer onze wereldwijwifi mifi, die het geweldig doet. Op de kade een broodje gegeten, maar die zaak viel ons erg tegen, dus daar gaan we niet meer heen. Kade 7 waren ze aan het verbouwen en deze was gesloten.dsc08298

dsc08306Bij de action had ik een nieuw ledlampje gekocht, ik dacht dezelfde als ik eerder had, maar deze was automatisch bleek later. Het lampje is handig als je s’nachts de kachel wil verstellen. De bediening zit aan het voeteneinde van het bed. Vannacht bleek dat als ik me omdraaide het lichtje aanging. Toch wel speciaal, dan wordt je nog eens wakker 🙂

27 oktober

dsc0830027 oktober rijden we naar Goch, er is wat mist, maar dat kun je natuurlijk verwachten in deze tijd. In het stadje eten we tussen de middag wat bij de Griek, heerlijk en goedkoop. Bij mijn favoriete kledingzaak koop  nieuwe broeken en een vest. De Duitse maten passen toch beter bij mijn postuur 🙂 .Ook vangen we op de camperplaats een fonera, deze keer gebruiken we een klein antennetje die we aansluiten op de router.

28 -29 oktober

In de loop van het weekend komen er nog enkele vrienden en dat is altijd gezellig. S’avonds met Hans en Bets Wubben wezen eten in het HeidenstĂĽbschen.  Alhoewel geen sterrenrestaurant was het weer ouderwets gezellig. Vandaag even het stadje in.

30 oktober

dsc08307Gisteravond hebben we met vrienden gegeten bij de Griek in Goch gevolgd door een gezellige avond. Alles opruimen en het grijs en zwarte water lossen en vertrekken. Doordat de klok een uurtje terug gezet moest worden, waren we op tijd wakker. Na opruimen en langs de sani rijden we omstreeks 08.30 uur van de camperplaats af. Onderweg besluiten we in plaats van naar Zell naar Piesport te rijden, waar nog net een plaatsje rij is. het is hier net zo druk als in hartje zomer. Maar we mogen niet klagen we kunnen buiten zitten.

31 oktober

We rijden naar de Globus in Zell om wat inkopen te doen, daarna rijden we een stukje langs de moezel, de herfstkleuren zij n overal prachtig. We belanden uiteindelijk in Kröv, waar we een plaatsje aan de moezel vinden. Het is nog steeds prachtig weer en we genieten van het uitzicht.

1 november.

We rijden langs de Moezel en komen Paul en Madeleine tegen, één van de eerste bestuursleden van de CCN. Natuurlijk kletsen we bij alvorens we ieder onze weg vervolgen. Wij vinden een plekje in Brauneberg. Onderweg hebben we steeds vaker een fonera, ook een Duitse maatschappij heeft zich bij fonera aangesloten. Hier vangen we echter niets, dus gebruiken we weer onze mifi, wat ook goed werkt.Rond het middaguur trekt de mist op en krijgen we weer mooi weer, wel ietsje kouder dan afgelopen dagen.

2 november

We verlaten de Moezel en rijden naar de Rijn. We vinden een plaatsje op de camperplaats in Bacharach, waar we direct aan de Rijn staan. Het weer is wat minder geworden, wind en zo nu en dan een buitje. Maar het uitzicht op de Rijn en de schepen is altijd prachtig. Mensen die niet tegen lawaai kunnen moeten hier niet gaan staan, aan beide kanten treinen en natuurlijk de scheepsmotoren op de Rijn. Zelf vinden we dat niet erg. De prijs is op het moment € 5,00 en € 2,50 voor stroom, dit omdat er minder voorzieningen zijn. Normaal mag je gebruik maken van de voorzieningen op de camping. Deze is nu gesloten, ook is er geen internet. Bacharach is een klein ommuurt stadje. In deze tijd is er weinig te doen, maar toch leuk om er even te kijken. Het is op loopafstand van de camperplaats.

3 november

Na het ontbijt  hebben we een prachtig uitzicht.

We rijden we langs de Rijn naar het Noorden. Bij Koblenz gaan we even winkelen om daarna een plaatsje in Andernach te vinden. Je staat ook hier weer prachtig met uitzicht op de Rijn. Voor vanavond heb ik gewokte hete garnalen en een wokgerecht op het menu staan.dsc08370

4 november

We besluiten om vandaag in Andernach te blijven. Het weer is wat minder, dus een heerlijk dagje om wat te lezen en te internetten. We moeten tenslotte onze websites bijhouden. Nadat we om boodschappen zijn geweest, krijgen we Carl en Gabriëlle van camperplaats Oirschot als buren. Dit is één van de camperplaatsen die nog in ons boekje staan om te bezoeken.

5 november

Omdat het weer wat minder is geworden en ze ook niet erg veel mooi weer voorspellen besluiten we naar huis te rijden. Onderweg verbazen we ons hoeveel mensen bellen, app’en en links blijven rijden zodner enige noodzaak. Het lijkt iedere keer erger te worden en dan lees je dat ze in Nederland de verkeerspolitie afschaffen. Naar mijn idee niet echt handig. Verkeersspecialisten worden bij iedere reorganisatie uitgedund en nu volledig afgeschaft. Dit gaat naar mijn mening ten koste van de verkeersveiligheid.

Onze reis.

reis

 

 

 

 

 

 

Share