Augustus-september 2015

We vertrekken vandaag 27 augustus naar Goch in Duitsland, het is de bedoeling dat we volgende week de Camper en Caravan Salon in Dusseldorf bezoeken. Een verslag is binnenkort hier te lezen.

We staan de eerste dagen op de camperplaats in Goch. Hier betaal je € 5,- per dag. Het is er behoorlijk druk, veel camperraars die ook naar de beurs in Dusseldorf gaan. We komen hier direct weer een groot aantal bekenden tegen. Er staan ook veel solo’s die elkaar hier ontmoeten. In de nacht van 29 op 30 augustus hebben we een stevige onweersbui met hagel. Als we opstaan is de zon er echter alweer. het is alle dagen erg warm met zo nu en dan een stevige onweersbui. Niet echt lekker.

September camperbeurs Düsseldorf.

1 september zijn we naar de beurs gereden, waar we een plaatsje krijgen op Zuid 6, rij 13, er staan weer veel campers in alle soorten en maten. De beurs is iets kleiner dan andere jaren, ook hebben we het idee dat er minder bezoekers zijn. Een foto verslag van de beurs en de camperplaats. Voor het uitgebreidere verslag klik hier!

Andernach en idioot gedrag.

We zijn vanmorgen 3 september naar Andernach gereden, dit bij toeval we waren op weg naar een andere camperplaats maar kwamen in de file. Dus de eerste afslag genomen en toen stond er 7 km naar Andernach dus daar maar heen gereden. Er reed net een camper weg, dus we hadden een plaatsje, maar een andere camperraar vond dat deze plaats gereserveerd was en zette er stoeltjes neer. Omdat we dat gedrag behoorlijk ziekelijk vinden hebben we de stoeltjes opzij gezet. Toen probeerde deze man met 1 mankracht 135 paardekrachten tegen te houden, dat lukt niet. Nadat we aangaven de politie te zullen bellen zette hij een andere plaats af en konden wij parkeren. Wat een asociaal gedrag. We hopen dat geen enkele campergebruiker dit accepteert. Later op de avond zet nog een Nederlander zijn camper dusdanig dat niemand, buiten ons de parkeerplaars kan verlaten. De enige manier om camperplaatsen te behouden is je gewoon te gedragen.

We komen in Andernach weer kennissen tegen, Hans en Tiny en Harry en Detty, dus even geborreld met z’n allen.

Op één vandaag zien we een filmpje en een foto van een aangespoeld kind van 3 jaar op het strand van Turkije. Een trein in Budapest die niet naar Duitsland, maar naar een opvangkamp rijdt, eerder 70 doden in een vrachtauto. Triest en hartsverscheurend. Het is in en in triest en het wordt hard tijd dat Europa dit probleem oplost hier of elders. Zo gaan we toch niet met mensen om in 2015.

S’morgens 4 september zijn we voeg wakker, we zien een camper die vooraan staat wegrijden. Door snel te zijn hebben we nu een plaats direct aan het water. Soms zit het mee:-) We zijn  op de scooter naar Koblenz gereden, wat 18 km van Andernach ligt. Koblenz heeft een leuke Altstad en een mooi winkelcentrum.

5 en 6 september.

Een rustig dagje, even Andernach in geweest, boodschappen gedaan en in de omgeving met de motorscooter een toertje gemaakt. Een mooie omgeving. In de loop van de middag meert de Amareina een cruiseboot aan voor onze camper. Als net de passagiers van boort zijn, passeert een ander schip, we horen een grote klap en een kabel breekt, de loopplank komt tussen het schip en de drijvende steiger terecht. Gelukkig geen gewonden of grote schade.

Enkirch aan de Moezel

7 september besluiten we naar de Moezel te rijden en belanden in Enkirch, het was er gelukkig niet zo druk als we verwacht hadden. We blijven hier een paar dagen staan, vanaf 11 september zijn hier wijnfeesten. We zien wel of we het zo lang uithouden. Het is overal langs de Moezel erg druk met campers zien we als we enkele tochtjes met de scooter in de omgeving maken. We hebben nu een mooi plaatsje aan het water, verkassen betekent waarschijnlijk genoegen nemen met een plaatsje achteraan. Dus we blijven nog maar even staan.Enkirch

Zaterdag 12 september zijn we van Enkrich naar Klüssenrath gereden. Hier stonden veel grote campers, dus dat past goed bij onze camper van 6 meter, voldoende schaduw :-). Het was er gezellig, weer leuke mensen ontmoet. DSC05172 DSC05173

Maandag zijn we via het einkaufscentrum bij Zell, naar Bacharach gereden. Hier stonden we ook toen de vliegtuigen de Two Towers in Amerika binnenvlogen. Het blijft een mooie plaats, maar zoals overal aan de Moezel en Rijn erg druk.

15 september rijden we naar huis, het weer was minder en het was regenachtig. We moesten in de loop van de week toch naar huis. Nu opruimen en de websites bijwerken.

De gereden route route

 

 

Share