Wifi testen

Tijdens de afgelopen reizen testen we de combinatie:

  • Tube-U + 8dBi antenne
  • Alfa R36 / UMTS router
  • Zuignap /magneetvoet 3M LMR200

De UMTS router die we testen is ook te gebruiken voor andere antennes zoals de TurboWifi en 3G dongels. De router van TurboWifi en Alfa schijnen onderling weinig te schelen al zit er wel een prijsverschil tussen van €50,-. We zullen deze Alfa R36 dan ook testen met de TurboWifi en met de Tube-U antenne.

  • Meer over de Alfa Tube-U antenne en router leest u op deze pagina.
  • Meer over de andere antennes, zoals de Alfa longe Range set en de Turbo Wifi leest u op deze pagina.
We kunnen stellen dat we de beste ontvangst hebben met de Alfa Tube U antenne, gevolgd door de Turbo Wifi en als laatste de Alfa longe Range antenne. De routers van 2Com, welke wij gebruiken hebben heel veel overeenkomsten met de router die bij de Turbo Wifi verkocht wordt. Overigens werkt de TurboWifi antenne ook perfect met de Alfa R36 router, die €50,- goedkoper is dan de router van TurboWifi. Dit ondanks de verhalen die hierover op andere websites staan.
Wilt u zelf een antenne en eventueel een router aanschaffen dan adviseren wij:
voor degenen die veel vrij staan en gebruik willen maken van zoveel mogelijk vrije netwerken, de MultiWifi Set De Set bestaat uit:– Alfa TUBE-U (n) 1000mW
– Alfa 8dbi Omni Antenne
– Alfa R36 11n 3G USB Router
– 5 Meter USB Kabel
– Net Adapter
– Installatie CD
– Ned.  Handleiding

Heeft u reeds een TurboWifi of PowerWifi antenne, dan is deze prima te combineren met de Alfa R36 11n 3G USB Router van 2com.nl.Staat u altijd op campings en wil u gewoon het signaal van de camping versterken dan is deze set van 2Com voldoende, maar kan natuurlijk ook de uitgebreide set met Tube-U gebruikt worden.

Share