Woensdag 8 juni.
We zijn vandaag eerst naar de Vrijbuiter in Roden gereden, wat we altijd een leuke zaak vinden. We vonden daar o.a. een leuke schaal en een nieuwe opvouwbare emmer. Vandaar zijn we naar het Paterwoldersemeer gereden, er was nog een plaatsje achterin onder de bomen. Je kijkt er mooi over het meer, maar onder de bomen en tegen een boom aankijken was niet echt naar onze zin, zodat we door zijn gereden naar Parking Kardinge DSC06821
DSC06822Kardinge in Groningen. Op de motorscooter naar de stad gereden ruim 4 kilometer. Maddy zag een fritekraam en was verkocht, dus aan de ouderwetse puntzak frite. Daarna een stukje stad bekeken en schoenen voor Maddy gekocht.  Voor mij hadden ze in Groningen een optreden van Stieneke bedacht, toch heel aardig van die Groningers. Groningen is een leuke stad waar van alles te doen is, zie Groningen toerisme.

Omdat we hier geen vrij netwerk of fonera hadden, maken we natuurlijk gebruik van Wereldwijdwifi waarmee we onze website weer bijwerken. Als je online bent kun je met behulp van de ZTE Wi-fi Monitor zien hoeveel MB je gebruikt hebt. Heel handig dus. We hadden die mifi al veel eerder moeten hebben 🙂

Donderdag 9 juni willen we naar Meppel, maar de plaats bij de jachthaven is vol. Er is één of ander festival, dus zijn we doorgereden naar ’t Akkertien op de Voorst. Op deze camping hebben we indertijd al meerdere campertreffens georganiseerd. Ook in het plakboek van de familie Spans staan nog foto’s uit die tijd. Een foto uit de oude doos (2002). camperveld

Ook is er voor de traktor liefhebbers het Lanz Bulldog museum gevestigd.

DSC06841

Zaterdags rijden we naar Meppel waar het Grachtenfestival is. Overal in de stad kraampjes en Shanty koren.  Het was gezellig in Meppel. Morgen gaan we nog eens als het weer het toelaat.

Op de terugweg van het festival de nieuwe camper van vrienden bekeken. Een prachtige Eura mobil. Proficiat Doede en Inge.

Zondag 12 juni rijden we weer naar Meppel, omdat ze s’middags regen voorspellen zijn we op tijd weggegaan. Heel veel mooie antieke schepen, een optreden van de politie steelband, oude ambachten en natuurlijk rookten ze paling. Het paling roken ging in een olievat, zoals wij dat vroeger ook deden. Natuurlijk kochten we een pondje.

13 juni. We rijden binnendoor naar Langweer, waar we een plaatsje vinden aan de jachthaven. Onderweg hadden we voor het eerst tijdens deze reis flinke regenbuien. Later werd het weer droog.

We besluiten toch een 25 kilometer door te rijden. In de buurt van Jirsum is een gedoogplaats aan het Magrietkanaal. We vinden daar een plaatsje met mooi uitzicht. Er stond nog een camper, maar die reed weg. Overigens geen probleem, want alleen staan vinden we ook niet erg. We krijgen een stortbui en alles beslaat, ook dan is de Kärcher window vac ontzettend handig. We krijgen een paar onweersbuien, maar ook dan is het nog een mooi plaatsje.

s’Morgens rijden er voortdurend tractoren die grond verplaatsen, alles wordt glibberig, zodat we besluiten een ander plekje te zoeken. We rijden naar Gorredijk, waar we eerder deze reis ook stonden. Ook hier zien we weer mensen met campers die buiten de aangewezen plaatsen gaan staan.  Niet handig als we de camperplaatsen willen houden.

Omdat er in Noord-Holland minder regen werd voorspelt, zijn we naar Kornwerderzand gereden. Daar staan borden dat overnachten verboden is, dus zijn we doorgereden naar Den Helder, waar we een plaatsje vinden op Willemsoord. Willemsoord is een uniek complex, vroeger de scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Het complex huisvest diverse ondernemers en nautische- en culturele instellingen. En niet te vergeten een leuke camperplaats waar zelfs wij het meerdere dagen uithouden.  Je kunt je hier prima vermaken. En we hadden even een prachtige buurvogel op visite. Een paar foto’s.

De 16e met de scooter naar Texel gereden. Met de veerboot over, een prachtig eiland, zeker voor fietsers. Het is wel erg toertistisch. We hebben een rondje gereden, via Oudeschild, En Burg en De Koog. Er zijn enkele camperplaatsen. Op 18 juni wordt er een nieuwe veerboot in dienst genomen, men was ermee aan het proefvaren. Natuurlijk is het eiland Texel bekend om zijn schapen en de Waddenzee. Heel leuk om er even rond te kijken.

Vrijdag de 17e een vreemde vrijdag. We hebben besloten nog te blijven staan. In Den Helder zijn ze zo blij dat ze de Marinierskapel hebben laten komen omdat wij er waren of zou het voor iets anders geweest zijn?  We reden we een stukje op de scooter langs de kust, Julianadorp en Callandsoog. Als we terug zijn zien we rook uit de camper van onze buren komen, we kennen hen vanuit Portugal. Deze mensen wonen in de camper. De receirver van de schotel heeft vlam gevat.  Ik blus het met de blusstaaf, maar kort daarna zien we weer vlammen. Een omstander blust dan met een poederblusser Dat geeft meer schade dan de brand zelf. Veel mensen weten niet dat een poederblusser de bedrading aantast, een 2 Liter ABF brandblusser of een blusstaaf met aerosol is een goede oplossing. De camper wordt via de verzekering afgesleept naar Jan Scheur campers, die professioneel reageert en zelf een caravan aanbiedt. Compliment. Voor de verzekering (NKC) zijn er toch wat verbeterpunten, zoals  u kunt het regelen via S.O.S. Wij sluiten om 17.00 uur.  Triest voor deze mensen die door de  brand dakloos geworden zijn. De vraag is hoe de receiver in brand kon gaan zonder aanwijsbare oorzaak. Naar aanleiding van deze brand ben ik me toch weer verder gaan informeren over blussen van een camper, zie hiervoor brandbeveiliging.

Ook het Noordhollands dagblad schreef een stukje over de brand.

Vandaag 19 juni, eerst naar vrienden in Broek op Langedijk geweest. Hierna zijn we naar de jachthaven Middenmeer gereden, waar we een plaatsje aan het water vinden. Een leuke camperplaats met een vriendelijke havenmeester, die s’avonds tussen 19.00 en 20.00 uur aanwezig is. Maandag 20 juni is een regenachtige dag, we besluiten te blijven staan, er is hier een prima wifi netwerk. Dus vandaag alle websites bijwerken en nog wat andere zaken regelen.

Camperplaats jachthaven Middenmeer.
Camperplaats jachthaven Middenmeer.

De langste dag, 21 juni, rijden we via Medemblijk naar de haven van Enkhuizen waar we de camperplaats vinden. Betalen via een automaat (na 12.00 uur) anders rekent hij de dag ervoor. Je staat hier prachtig aan de haven en ook het stadje Enkhuizen is leuk om te bezoeken. In het Zuiderzeemuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van het leven aan zee. Ook het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn een bezoekje waard. Gezinnen met jonge kinderen mogen Sprookjeswonderland zeker niet overslaan, maar ook alleen voor ouderen is het ook zeker leuk.

De nacht van 22 op 23 juni hadden we veel regen en onweer. Ook de komende twee dagen werd dat voorspelt. Omdat we toch het weekend richting huis zouden gaan, besloten dat nu maar te doen. We hebben genoten van deze reis door Nederland. Dat zullen we vast vaker doen. Onze reis, zoals u ziet niet gepland en ook niet het meest economisch uitgevoerd, maar ook dat is camperen. En stugge Friezen bestaan volgens mij niet, allemaal heel aardige mensen, trouwens ook in de andere Noordelijke provincies, maar de Friezen staan als stug bekend. Als Friezen stug zijn, hoop ik dat heel Nederland stug wordt. mei juni

En ons huisje en tuin zijn keurig bijgehouden door onze geweldige buren.DSC07084

Share