Oostenrijk

Oostenrijk (Duits: Österreich), officieel de Republiek Oostenrijk (Duits: Republik Österreich), is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.

Oostenrijk ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.858 km², waarvan slechts 32% van het land onder de 500 meter ligt. De hoofdstad is Wenen, dat ook met afstand de grootste stad van het land is. Van de inwoners spreekt het merendeel Duits, dat ook de officiële taal is.

De belangrijkste rivier van Oostenrijk, de Donau, stroomt ongeveer 350 kilometer over Oostenrijkse bodem. Oostenrijk telt ongeveer 90 meren. Vooral het stroomgebied van de Traun is rijk aan meren, o.a. de Attersee, het grootste Alpenmeer van Oostenrijk.

Vrij overnachten is niet toegestaan. U bent dus aangewezen op campings. Natuurlijk is ook Oostenrijk een land waar veel campers in de winter naar toe trekken op één van onze websites vindt u wintertips. Maar ook in de zomer is Oostenrijk mooi, u kunt er fietsen. Fietsen langs meren of rivieren. Toeren door de dalen van het Alpenlandschap, door de heuvels of zelfs de woeste bergwereld in. Ook hierover vindt u informatie bij het Oostenrijks toeristenbureau.

Dashboardcamera.

Het gebruik van een dashboardcamera is verboden. De boetes zijn hoog.

Verkeer, klik hier!

Handige links:

Camperreizen:

Camperplaatsen/Campings:

 

Share