Macedonië

Macedonië ligt in Zuid-Oost Europa, midden in de Balkan. Het mooie land kent veel meren, ruige bergen, heuvels en authentieke dorpjes.

De Republiek Macedonië is een binnenstaat die wordt begrensd door Kosovo in het noordwesten, Servië in het noorden, Bulgarije in het oosten, Griekenland in het zuiden en Albanië in het westen. De hoofdstad van het land is Skopje, met een kleine 670.000 inwoners in 2006. Andere grotere steden zijn respectievelijk KumanovoBitolaTetovoGostivarPrilepStrugaOhridVeles,Strumica en Štip. Het land heeft meer dan vijftig meren en zestien bergen hoger dan 2000 meter.

De stad Ohrid (Oggrit) is een waar openluchtmuseum. Ohrid ligt aan aan het meer van Ohrid in het zuiden van Macedonië. In de oudheid werd Ohrid Lychnidos -Lichtstad- genoemd vanwege het kristalheldere water van het meer. Het kent een gezellig centrum en promenade en een leuk haventje. Ook zijn er meer dan genoeg restaurants en ook een aantal leuke winkeltjes. Zeker in de zomer, maar ook in het voor- en najaar is Ohrid het bezoeken waard, al was het alleen al vanwege het heerlijke klimaat.

Wegen.

De wegen zijn over het algemeen redelijk. Maar wanneer je van de grote wegen
afgaat wordt het al snel minder en kun je flinke kuilen tegenkomen.

Overige informatie

 • Op veel snelwegen moet je tol betalen, het is dus handig om wat Dinars te hebben voor je gaat rijden, want Euro’s worden niet altijd geaccepteerd.
 • Veel plaatsnaam aanduidingen zijn in het Cyrillisch wat voor ons onleesbaar is, maar de grote plaatsen staan over het algemeen ook in het Latijnse schrift op de borden.
 • Sommige navigatie systemen werken in Macedonië, maar (nog) niet allemaal.
 • Kijk na of je verzekering (groene kaart) reizen in Macedonie dekt, dit is niet altijd het geval.

Geld

De munteenheid in Macedonië is de Macedonische denar (MKD).

Handige links

Campings/ Autocamps

 • Autocamp Struga / Hotel Drim.
 • Auto camp GradishteАвто камп Градиште – Охрид
  price : 720 den per day plus 40 den per day per person vat
  for tend : 620 den + 40 den per person per day tax
  phone : + 389 46 285 945 / +389 46 285 845 / +389 46 260 045 (geen website, maar de camping is te vinden in google maps, klik hier.
 • Camp Ljubanista / Авто камп Љубаништа
  for caravan 720 den per day + 40 den per day per person tourist tax
  for tent 670 den per day + 40 den tourist tax
  АВТОКАМП ЉУБАНИШТА +389 46 283011; +389 46 283 240 Охрид de link op google maps, klik hier!

 

Share