Joyne

Joyne

JOYNE in de camper of caravan. Wij testen Joyne de nieuwe Nederlandse aanbieder van digitale radio en televisie via de satelliet. JOYNE is een samenvoeging van Joy (leuk) en Join (verbinden, aansluiten). Joyne heeft al met een kleine schotel een heel groot bereik.

 

 

 

 

 

Wij gaan televisie kijken en radio luisteren via Joyne tijdens de komende reizen, zoals het overwinteren in het zuiden van Europa. U leest hier de resultaten.

De module voor Joyne is binnen. Omdat er op de reciever geupdated moest worden om Joyne juist te laten werken hebben we een beroep gedaan op Ad Persoon, die dit snel en vakkundig voor ons geregeld heeft. Ad Persoon is ook dealer van Joyne, dus u kunt daar uw abonnement afsluiten en het direct laten installeren. Na de installatie werkt alles perfect, we hadden een sterkte van 92 kwaliteit 88 in Maasluis .

Met de 85 cm schotel, maar ook met veel kleinere schotels hoef je de LNB niet meer te draaien en heb je ook in het zuiden van Spanje en Portugal goed beeld. Zelfs in Marokko werkt Joyne prima. We kunnen de trap dus dit jaar thuislaten, en ook dat scheelt weer 20 kg.

Enkele foto’s van de ontvangst in Kloetinge. De eerste foto geeft het signaal en de kwaliteit weer, de tweede foto de satelietschotel die op Eurosat 9 staat.

26 december staan we in Buchy Frankrijk en we hebben een prima beeld. Mooier dan we van Canal Digital gewend waren.  Op 30 december staan we in Daimus Spanje en het beeld is nog steeds prima, de sateliet is snel gevonden en nog steeds S 90 en Q 63 procent. We zijn heel tevreden. Eigenlijk is het beeld nog net zo goed als thuis in Kloetinge. Ook in de omgeving van Cartagene werkt Joyne geweldig goed. Vrienden met ook een 85 cm schotel moesten al in Daimus de LMB draaien om goed beeld te houden met Canal Digital.  Ondertussen staan we in de omgeving van Murcia, dus al een redelijk stuk zuidelijker. Ook hier hebben we nog een goede ontvangst van S 90 en Q 63.

Wij gebruiken het Travel Lite pakket van € 13,00 per maand met alle Nederlandse zenders. Voor mensen die meer willen zijn er ook het Basis ( €22,- p.m.) en het aanvullende Plus pakket beschikbaar. Dit laatste pakket kost voor abonnees met een JOYNE Travel Lite of JOYNE Basis jaarbonnement: €5,- per maand Voor abonnees met een flexibel abonnement, 1, 3 of 6 maanden: €7,50 per maand.

Op Camperpark Casablanca in Zeneta staan we onder enkele boompjes. De schotel kon net omhoog, we gingen er eigenlijk vanuit dat we moesten verkassen, maar nee, beeld zonder storing. Ik heb het uit alle hoeken gefotografeerd.  Oordeel zelf….

14 januari hadden we ondanks regen en onweer prima beeld zonder storing. Onze buren hadden door deze admosferische storingen een streperig en slecht beeld via Astra 3.

Share