Europa Sim kaart

Europa Sim kaart

We testen deze reis de Euro sim kaart van Europasim. Het voordeel van deze kaart is dat hij in 47 landen werkt en je dus niet steeds op zoek moet naar plaatselijke sim kaarten. Het is een prepaid kaart zodat je niet in ieder land achter een andere kaart aan moet en daardoor ook tegoeden verliest omdat je net weer een land verlaat. De kaart kun je eenvoudig met behulp van Paypal opwaarderen,

P1010261

Wij testen de kaart voor internet gebruik in de Alfa dongel van 2Com en natuurlijk via de router. De simkaart heb ik hem direct getest. Nadat ik hem in de dongel van 2Com had gedaan en op de pc aangesloten en de instellingen had aangepast om voor 3 euro per dag te kunnen internetten, werkte de kaart als een speer. De snelheid was groot genoeg om foto’s naar mijn website uploaden.Ook het downloaden van nieuwe kaarten op mijn navigatie werkt prima. Zijn geld dus dubbel en dwars waard, zeker omdat je er in meerdere landen mee gewerkt kan worden zonde rverlies van beltegoed.. Wel zorgen dat de instellingen goed staan anders betaal je meer dan de huidige € 3,- per dag.  Daarnaast kun je er ook mee bellen. Ook in Frankrijk en Spanje hebben we ondertussen de kaart gebruikt en zijn er bijzonder tevreden over. Een aanrader.

Ook in de R36 router van 2Com kan er prima gewerkt worden met de Eurosim kaart.

Let op de juiste instellingen zijn:

 • Connection Name: EuroSim_EU-minus-Ita
 • APN: mobile.vodafone.it.

 

 

 

Share

5 reacties op Europa Sim kaart

 1. jebe schreef:

  maakt het uit of je 1 of 10 x per dag online gaat?
  ik bedoel daarmee dat er dan minimaal 3 euro van je tegoed afgaat, ook al zou je maar 1 euro verbruikt hebben?
  als je 3 dagen niet online gaat kost het niets?
  dan kun je ook bv 2x per week online gaan waarmee je dan dus 2×3 euro betaal??
  na aankoop blijft het tegoed 1 jaar geldig begrijp ik te lezen op de website van de aanbieder. dus als je af en toe online gaat hou je de kosten in de hand.

  m.vr.gr
  jebe

 2. hansettes schreef:

  Hallo,

  Ik heb nu ook een eurosimkaart en een onyx dongel. Helaas werkt die niet wanneer je hem in de laptop met windows 8 inplugt. Informatie opgevraagd bij Alfa Networks en inderdaad : de versie 2 wordt wél door windows 8 ondersteund, maar die is vooralsnog niet te krijgen.
  Deze onyx dongel, zoals op het plaatje hierboven, werkt wél in combinatie met het R36 modem. Maar nu het probleem : bij de instelling (easy setup) van het modem zie ik nergens een mogelijkheid om in te stellen op het aantal euro’s dat gebruikt mag worden. Wél het aantal Mb per maand (!). Die staat nu op 3 Mb. Dat lijkt mij wat weinig. Hoeveel Mb kun je eigenlijk gebruiken op een volle simkaart?

  Groet, Hans.

 3. harmposthumus schreef:

  Als ik de instellingen zoals aangegeven op de website gebruik voor de Europa Simkaart, werkt die dan in alle landen?
  Dus: connection name: Euro Sim_EU-minus-Ita
  APN:mobile.vodafone.it.

  Graag uw bevestiging. Alvast bedankt

Geef een reactie