Endoscoopcamera

Wij testen de Endocam endoscoop cameraIP67, een endoscoopcamera & inspectiecamera. Met de zeven meter lange endoscoop- en inspectiecamera kun je op de meest ontoegankelijke plaatsen komen. Doordat de camera waterdicht is (IP67) kan je de camera ook zonder zorgen gebruiken in vochtige ruimtes zoals rioolbuizen. Wat de endoscoop camera ziet, ziet u terug op het beeldscherm van uw laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon door middel van een plug&play USB-verbinding. De endoscoop camera bevat daarnaast een tweetal accessoires die op de camerakop bevestigd kunnen worden. Zo kan er een kleine, maar ultra sterke magneet bevestigd worden om bijvoorbeeld dat ene boutje of moertje weer terug te halen. Ook kan er simpel een haak bevestigd worden om bijvoorbeeld uw sleutels uit een put te halen. Wij hebben als extra accessoires een aansluiting op de mobile telefoon.

De camera wordt netjes in een stalen doosje geleverd, inclusief de endoscoophaakjes.

Het aansluiten op de PC, de onze met Windows 10 is eenvoudig. De usb stekker in de poort de dashcam aan en op de aangesloten camera zetten (meestal in beeld omzetten) en het werkt. Voor de mobiele telefoon gebruiken we de CameraFi App, te downloaden in de App store. Ook dit werkt prima, je kan kijken, het beeld filmen of er een foto van maken.  

De endoscoop is erg handig om op lastige plaatsen te kijken en voorwerpen op te halen. Omdat hij waterdicht is kun je er ook heel handig mee in de watertank kijken en op erg moeilijk bereikbare plaatsen komen. Een handig apparaat om in de camper bij je te hebben.

 

Share