Ecocap

Ecocap

Wij testen de Ecocap, een led pressure alarm. Het alarm dat wij testen is  te gebruiken bij een druk van 3 tot 13 bar. Er is ook een pressure alarm van 1 tot 5 bar, de meeste campers komen echter met belading over de 5 bar heen, zodat de zwaardere alarmpjes aan te bevelen zijn. In Nederland is het nog een uniek product, maar in Duitsland zijn er reeds 275.000 in gebruik.

Het pakket dat we testen bestaat uit:web53

  1. 4 x Ecocap Pro
  2. 4 rode siliconen caps (optioneel)
  3. 1 ledtester
  4. Montage informatie.

web54

 

Als eerste rij ik naar Actglerum om de banden van de camper op de juiste spanning te zetten.

 

Vervolgens test en monteer ik de Ecocaps, wat een fluitje van een cent is. Hou er wel even rekening mee dat de buitenzijde meedraaid, dus dat het binnenstuk aangedraaid moet worden. Daarna worden ze met het sleuteltje op slot gezet en plaats ik de rode doppen.

De Ecocap is een bandenspanning meetsysteem voor alle type voertuigen. Maar naar onze mening zeker aan te raden voor op de camperbanden. Campers hebben nogal eens last van klapbanden en de juiste bandenspanning helpt dat voorkomen. Andere voordelen:

  • je hoeft niet zo vaak langs een bandenhandel om de bandenspanning te controleren;
  • het voorkomt te snelle slijtage van de banden door onjuiste bandenspanning;
  • de kand op een klapband wordt verkleint doordat je altijd met de juiste bandenspanning rijdt.

U moet natuurlijk wel de bandenspanning aanpassen als het ledje in de Ecocap rood gaat branden. En de ecocap werkt prima, zie onze ervaringen in januari 2015.

Wanneer u bij ecocap een bestelling plaatst en de code “Camperpunt” (let op hoofdletter) gebruikt kijgt u  10% korting op hun gehele assortiment!

Share

Geef een reactie