Dromen waarmaken 2017-8

Op de weg richting Nederland deed de camper raar, zodra de camper vermogen moest leveren, b.v. bij een klimmetje had hij moeite en viel in zijn noodloop. Terug in Nederland langs de garage maar bij het uitlezen kon niet een duidelijke oorzaak worden aangegeven. Verder onderzoek bij een specialist gaf aan dat de turbo onvoldoende in bedrijf kwam. Dit kon worden bijgesteld. Na dit uitgevoerd te hebben was het inderdaad merkbaar dat er meer vermogen beschikbaar was. Op de weg naar Goes kwam het volgende probleem, tijdens het rijden schoot de wagen uit zijn versnelling, vooral tijdens het optrekken. Aangezien het een automatische bak is kreeg je hem niet zo snel in de versnelling terug. Wederom uitlezen en ook nu kon geen duidelijke aanwijzing gevonden worden. Besloten werd de versnellingsbak opnieuw te kalibreren.

Na het verlengen van de paspoorten en rijbewijs en het vieren van de verjaardag van onze kleinzoon gingen wij weer richting het zuiden.

Wij wilden rustig aan door Frankrijk trekken richting Spanje, maar het weer werkte niet mee. Via Pont a Mousson, voor vele camperaars een bekende tussenstop gingen wij via de N57 richting Macon  en Avignon vervolgens in Vic de Cardiole hebben wij nog even een stop gemaakt aan de middellandse zee. Hier was de temperatuur goed. Voordat wij Spanje introkken hebben wij even het nieuws gevolgd in verband met de spanningen in Catalonië. Na het weekend zijn wij Spanje ingetrokken en hebben geen problemen ondervonden.

Maar het volgende probleem deed zich voor, in onze waterinstallatie zit een overdrukventiel gecombineerd met een aftapkraantje en deze ging behoorlijk lekken waardoor constant de pomp aansloeg om de installatie op druk ter houden. Het ventiel heb ik maar even verwijderd en een rechtstreekse verbinding gemaakt, hierdoor konden wij de boiler niet meer gebruiken want hij kon zijn overdruk niet kwijt. Dus wij moesten op zoek naar een bedrijf die een dergelijk onderdeel kon leveren. Nu wisten wij dat in Benicarlo een camperbedrijf zat wat ook reparaties verzorgd. Dus daar op de camping gaan staan, konden wij douchen met warmwater en langs dat bedrijf om te kijken of zij dat onderdeel hadden. In eerste instantie hadden wij een meningsverschil over wat het exact was, volgens de spanjaard een aftapkraan maar volgens mij een overdrukventiel met aftapkraan. Na het raadplegen van vertaal app’s en de nodige documentatie werden wij het eens. Het onderdeel moest besteld. Levertijd 10 dagen. De service in Spanje is niet zo als wij in Nederland zijn gewend. Na 15 dagen nog geen overdrukventiel en de man van het bedrijf vond dat wij maar rustig moesten wachten.

Wij hadden geen zin meer om langer te blijven en zijn verder getrokken naar Oliva, camping Kikopark en ook hier weer op zoek naar een camperbedrijf. Uiteraard had deze dit onderdeel ook niet op voorraad maar ging het gelijk bestellen. Volgens de eigenaar is dat binnen een week binnen. Dus weer even afwachten.

Wachten aan de kust in Spanje is geen straf, over het al gemeen kan je hier goed wandelen en/of fietsen. Het weer was goed, behalve op woensdag kregen wij wat regen. Maar dat hersteld zich hier snel. Opvallend is wel dat je in november nog in korte broek loop tussen de bloeiende struiken, daar sta je niet bij stil als je later hoort dat het in Nederland al vriest.

Uiteindelijk bleek dat het onderdeel niet op tijd geleverd kon worden, maar wij moesten richting Nederland. Via internet had ik het onderdeel al bij de Wit besteld en nog eens zoeken of er onderweg nog een bedrijf was. Was bleek net in Frankrijk was een bedrijf en deze had het onderdeel. Wij op weg naar Frankrijk. Het bedrijf was alleen in de ochtend open, maar wij kwamen pas in de middag. Geen probleem hij wilde ons wel helpen. Ergens achter in een kast in een oude doos haalde hij het onderdeel. Gelijk op de camping in het stadje gemonteerd en wij konden weer stoken. Zeker met die kou en de slechte verwachtingen is het prettig als alles werkt. Wat ben ik blij dat ik Wifi en G4 kan gebruiken anders had ik nooit het onderdeel gevonden.

Op de televisie Hadden wij ook al gezien dat het slecht was onderweg, vanaf Perpignan reden wij naar Lyon en vervolgens naar Pont a Mousson. De campings c.q. camperplaatsen waren erg rustig.

Hoe noordelijke wij kwamen hoe slechter het weer, vooral bij Luik was het slecht. Rustig aan doen en de juiste banden dan moet het lukken. Wij hebben overnacht op de camperplaats in Vessem en via de Wit in Schijndel naar Ede. Dus nu heb ik een reserve. In Ede bleek dat mijn LNB niet goed meer werkte, volgens de deskundige is dat normaal, ook een LNB heeft bepaalde levensduur.

Nu eerst even een onderhoudsbeurt en apk, tevens laat ik gelijk de koelvloeistof van de c.v. vervangen. Dan de nieuwe LNB en op naar Zeeland om medicijnen op te halen, kerstvieren en de verjaardag van onze kleindochter. Even oud en Nieuw met vrienden en dan wederom richting het zuiden.

Dit jaar hebben wij ongeveer 20.000 km gereden. Wat kleine ongemakken met de camper maar allemaal oplosbaar dus wij gaan niet zeuren.

Share