Dromen waarmaken 2017-7

Na een bijzondere maand in Bunnik, zijn wij weer richting Goes gegaan om daar nog even wat zaken te regelen. Vervolgens hebben wij besloten om naar Normandië te gaan. Vlak voor ons vertrek kregen wij bericht dat er voor onze vriend een hart beschikbaar kwam. Wij besloten om even af te wachten of de transplantatie goed verliep en tot onze grote vreugde verliep het uitstekend, dus na een paar dagen toch nog even op bezoek geweest en vertrokken naar Frankrijk.

Normandië vinden wij een mooi gebied en komen er graag, helaas is het weer daar niet altijd goed en ook dit jaar bofte wij niet regen, regen en regen. Dat weer past wel bij de streek, de ruwe kust blijft voor ons aantrekkelijk. Na een aantal dagen besloten wij toch ons geluk wat zuidelijker te zoeken en inderdaad het werd beter weer. Via Tours, Vierzon en Clermont Ferrand kwamen wij aan de kust bij Pavalas waar wij konden beschikken over een grote plaats met vooral veel zon. Maar als echte zwervers hebben wij het na een week bekeken en zijn vertrokken naar de Camarque ook hier wederom stralend weer. Nadat wij diverse kleinere plaatsen hadden bezocht trokken wij weer verder. Via Aix de Provence reden wij naar St. Tropez. Altijd leuk om te zien, de grote boten aan de kade, er ligt daar voor een kapitaal. Opvallend dat er veel Engelse boten waren. Het commentaar van de kijkers is altijd wel leuk, je proef wel een beetje afgunst, maar ik denk dat is weer een stukje werkgelegenheid, het bouwen van de boot, de bemanning kortom het is goed voor de economie. Even een kopje koffie drinken op het terras is niet meer leuk € 4,- per stuk, maar ja dan moet je niet naar St. Tropez gaan. Op de camping en camperplaats is het niet anders veelal grote campers die ook de moeite waard zijn om te bekijken.

Ook hier ontmoette wij weer mensen waar wij via facebook contact hadden en zo breidt onze kennissenkring verder uit.

Onze ervaring is dat de kust aan de middellandse zee prettig is, je kan er wandelen en ook voor fietsers komen er steen betere voorzieningen. De kustplaatsen zijn vaak beter bereikbaar via de fiets dan met de auto. Wat ons betreft ideaal voor een paar weken relaxen.  Als je daar bent vergeet dan niet het achterland te bezoeken, meestal rustig en mooi.

Na een paar dagen hebben wij de drukte van de kust weer verlaten en zijn vertrokken naar Avignon, zeker een plaats om eens te bezoeken. Na een aantal dagen besluiten wij richting Nederland te gaan. Hier zullen wij een weekje voor uit trekken zodat wij onderweg nog iets kunnen doen of bekijken. Frankrijk blijft voor ons een ideaal camper/vakantieland.

Wij maken gebruik van allerlei app’s en boeken om overnachtingsplaatsen te zoeken. Onze camper weegt redelijk zwaar en is vrij groot. In de Acsi gids staan dan ook campings die plaats hebben voor de grotere campers en/of caravans. Wij hebben nu een paar maal geconstateerd dat als wij op zo camping aankwamen de beheerder zei dat wij te groot waren. Als ik hem dan confronteerde met de campinggids werd weggewuifd met de woorden “Acsi kan zoveel zeggen” en als je de Acsi erop aanspreekt zegt men “wij zijn afhankelijk van de gegevens die de camping aanlevert” Kortom zij wijzen naar elkaar. Ik vraag mij echter af kijk de inspecteur van de campinggids daar niet naar. Wij leiden er niet onder want er is altijd wel ergens plaats voor een dakloze.

Begin Dromen waarmaken

Dromen waarmaken 2017-8

Share