Dromen waarmaken 2017-6

De maanden Juni, Juli en Augustus zijn de maanden dat wij in de buurt van Nederland zijn en blijven. Meestal plannen wij de route zo dat wij de bezoeken aan onze vrienden systematisch kunnen doen. Dit keer ging dit een beetje fout, wij gingen kris kras door Nederland. Dat had een aantal oorzaken zoals afspraken met de tandarts, nieuwe accu’s besteld en opgehaald en wij hadden vooraf al afspraken met vrienden gemaakt. Maar wij hebben ons niet verveeld.

Allereerst het contact met de kinderen en kleinkinderen is altijd leuk. Uiteraard werden wij gelijk gestrikt voor een oppas moment, maar dat hoort erbij. Verbazend is hoe snel de kinderen je weer accepteren als de opa en oma camper.

Ook moesten wij nog even een afspraak regelen met de gemeente Goes betreffende ons briefadres. Het was even moeilijk om een afspraak te maken, maar uiteindelijk gelukt. In eerste instantie wilde zij het briefadres beëindigen, maar na het gesprek wilden zij alleen bewijs hebben dat wij niet langer dan 8 maanden in het buitenland verbleven en dat wij inderdaad een camper hadden. Ik was er op de fiets heen gegaan en ik heb ze beloofd dat ik de camper de volgende keer in de hal zal parkeren.

Maar ook het ontmoeten van vrienden is leuk, je hebt in ieder geval genoeg stof om te praten. Wij zijn o.a. in Volendam geweest waar wij nog een 9 tal andere camperaars hebben ontmoet zowel uit Nederland als België. Vervolgens even terug naar Zeeland voor de tandarts en daarna via Brabant, Vessem, naar de Veluwe om de accu’s op te halen.

Op de Veluwe hebben wij diverse boerencampings bezocht, deze hebben meestal op de camping een aantal verharde plaatsen welke geschikt zijn voor campers tegen een iets lager tarief dan de camping maar de plaats is dan ook iets kleiner, toch nog gauw ca. 70 m2. Zelf een camping in Wilp hanteerde een keuze tarief te weten; een cp voor 11 of 13,50 euro, indien je gebruik maakt van het sanitair komt en 3,50 bij.

In Ermelo wonen ook nog vrienden van ons, hoewel wij deze mensen ook al in Portugal hadden ontmoet, zijn wij daar ook even langs geweest. Vervolgens zijn wij weer richting Goes gegaan om nog even met de [klein]kinderen te knuffelen.

Ook in Goes nog campervrienden bezocht en vervolgens het land weer ingetrokken op zoek naar de volgende campervrienden waarmee wij naar het zwarte woud zouden gaan.

Zo zie je maar dat het camperen niet alleen leuk is maar dat dit ook je kennissenkring uitbreid, terwijl gezien onze leeftijd je eerder zou verwachten dat je kennissenkring verkleind. Helaas vallen er ook kennissen weg.

De reis naar het zwarte woud ging niet door een van de vrienden moest plotseling opgenomen worden in het ziekenhuis. Wij hebben dus een camping gezocht in de buurt van het ziekenhuis en hebben daar samen met zijn vrouw en een paar andere vrienden getracht het nog een beetje gezellig te maken. Het zwarte woud zal er volgende jaar ook nog wel zijn en anders zoeken wij iets anders.

Onderweg komen wij veel mensen tegen en vaak worden dezelfde vragen gesteld zoals, leuk dat wonen in een camper maar wat doen jullie de hele dag? Antwoord, wat doen jullie de hele dag? En dan komen wij er achter dat het enigste verschil is de vorm van het huis, maar dat je ook allerlei dagelijkse dingen moet doen, alleen als wij op visite gaan nemen wij ons hele huis mee en wij wat makkelijker en veel vaker verhuizen. Tandarts bezoek en andere kleine medische problemen zijn makkelijk in te plannen of onderweg op te lossen.

De andere vraag gaat vaak over waar wij overnachten, vrij, cp of campings. Nu alle drie doen wij e.e.a. is afhankelijk van de situatie of omstandigheden. Als wij op doorreis zijn en ergens voor 1 nacht staan willen wij nog wel eens vrij staan of op een cp. Wij gaan af op ons gevoel, stoppen wij ergens en een van ons vind het geen prettige plaats rijden wij door. Als wij langer ergens staan willen wij een plaats met voorzieningen dus dat kan een camping zijn of een uitgebreide cp. Denk daarbij dat er een was gedraaid moet worden of zo.

Ons uitgangspunt is, thuis hadden wij de nodige comfort en dat willen wij ook als wij in een camper wonen en dat lukt ons aardig.

Wat wij de komen maand gaan doen is nog niet bekend, wij zien wel en jullie horen het wel.

Vervolg 2017 – 7

Share