Dromen waarmaken 2017-5

Aan de grens bij Portugal/Spanje nog even afscheid genomen van de ooievaars en op weg naar Salamanca. Nog steeds prachtig weer dus ideaal om alles weer eens goed schoon te maken en Salamanca is goed bereikbaar.
Met een schone camper rijden wij door naar Burgos, deze plaats al een paar keer bezocht maar blijft leuk. Alleen dit keer was het echt druk met landgenoten, zowel de NKC als de ANWB was er met een groep aanwezig.

Wij besluiten om de westkust nog te bezoeken en komen uit in het plaatsje Zumaia, een heel leuk plaatsje waar nog restanten zijn gevonden van de vorige klimaat veranderingen, eeuwen geleden, en waar nu onderzoek wordt gedaan wat de gevolgen kunnen zijn van de komende klimaat veranderingen. Opvallend veel bussen met studenten die daar kwamen kijken.
Na een paar dagen hadden wij genoeg gezien en besluiten Frankrijk weer eens te verblijden met ons bezoek. Wij rijden met tussenstops c.q. overnachtingen in Messanger en Sanguinet naar Royan. Het was opvallend rustig op kampeerplaatsen en campings. Zelfs de campings lokten de campers met lage tarieven naar binnen.
Hoewel wij van mening waren dat Frankrijk het camper en/of kampeerland van Europa is, kregen wij het idee dat zij nu enige achterstand hebben t.o.v. Spanje zeker met name op het gebied van de communicatieve infrastructuur. De telefoon sterkte en wifi mogelijkheden zijn in Spanje aanzienlijk beter.
Opvallend was ook dat veel wegen verboden zijn voor wagen zwaarder dan 3,5 ton en dat men niet aangeeft hoe de omleiding is. Helaas moest ik dan nood gedwongen een overtreding begaan. Zelfs om een cp te bereiken was de weg verboden voor zwaarder dan 3,5 t. Volgens de beheerder was dat geen probleem, gewoon aangeven dat je daar per plaatse moet zijn.
De streek van zuid/west Frankrijk leent zich uitstekend voor fietstochten en/of wandelen. De plaats Royan is een moderne plaats en daardoor ruim opgezet, is mooi maar ik mis toch de kleine smalle straatjes, het heeft meer sfeer.
Even genoeg kust gezien dus nu iets van de binnenlanden bekijken. Wij komen uit in Airvault een camping met een Engelse eigenaar. Wat wij verwachtte klopte dan ook veel Engelsen en dat net dat Ajax tegen Manchester speelde. Wij hebben gewoon met de gasten feest gevierd, dat was veiliger. Maar Ton een Nederlander de Giro won kwamen zij ons ook feliciteren. Kortom het was best gezellig.
Na enige dagen kwamen wij in de buurt van Orleans in het plaatsje Jargeau waar wij één nacht bleven. Via het plaatsje Buzancy reden wij naar Heel in midden Limburg, vervolgens naar Heerde waar wij een nieuw dakluik lieten plaatsen, de z.g. Maxxfan. Een aanrader.
Om even een beetje te rusten hadden wij afgesproken met vrienden in Ruurlo en gezamenlijk zijn wij naar Asten gereden. Het weer werkte goed mee dus dat was fietsen wandelen en rusten.
Omdat wij onderweg af en toe een rood lampje ging branden hebben wij de camper even laten uitlezen bij een garage, dat viel mee er was niet direct iets bijzonders aan de hand. Wel bij het meten van de accu’s bleek dat deze aan vervanging toe zijn. Hadden wij al verwacht want als wij ergens zonder stroom stonden waren de accu’s snel leeg. Kortom weer een kostenpost, maar na 6 jaar lijkt mij dat redelijk.
Vervolgens zijn wij naar Goes gereden waar wij weer konden knuffelen met kinderen en kleinkinderen, dat is ook erg leuk. Tevens moest ik een afspraak maken met de gemeente Goes want zij hadden ontdekt dat wij al 1,5 jaar een briefadres hebben, dat vonden zij vreemd en wilden ons uitschrijven. Vreemd want vooraf hadden wij alles met de gemeente besproken, zeker een nieuwe ambtenaar??? Gelukkig hebben wij alles zwart op wit dus zal dit een leuk gesprek worden. Mocht de ambtenaar vast houden aan zijn beslissing zullen wij een bezwaarschrift moeten opstellen.
Wij blijven de rest van de maand een beetje in Nederland zwerven, dus u bent gewaarschuwd.

Dromen waarmaken 2017 deel 6.

 

Share