Dromen waarmaken 2017-3

Alweer de derde maand dat wij onderweg zijn. Wij hebben deze maand hoofdzakelijk in het zuiden gebivakkeerd, tussen Gibraltar en de Portugese grens. Een zeer rustig gebied met leuke kleine plaatsjes met meestal een levendig centrum.

De campings en cp’s zijn redelijk bezet, maar minder in aantal dus is er geen invasie van toerisme wat wij wel prettig vinden. Restaurantjes en terrasjes in overvloed hoewel een deel hoofdzakelijk in het weekend open zijn. De stranden zijn hier meestal mooi en voorzien van zand, dus geen keienstrand. Je kan hier uren lang wandelen en voor de fietsers onder ons zijn er ook voldoende mogelijkheden. Daarnaast vind je hier nog klein schalige landbouw en veeteelt, uiteraard zitten er ook een paar grote herenboeren met honderden koeien die allemaal in de wei staan. Sommige weilanden staan vol met zonnepanelen en windmolens, hierdoor hebben ze dubbel rendement van de grond.

De kleine dorpen zijn vaak vissersdorpen waar je verse vis kunt kopen, Maar ook de restaurants hebben vis op het menu staan voor zeer betaalbare prijzen. Gemiddeld betaalde wij voor 2 personen incl. drank Ca. € 25,=. Een drankje op terras kost € 1,= a € 1,50. Al met al is Spanje niet verkeerd tel daarbij op het zonnetje dan is dat toch ideaal voor de winter.

De supermarkten zijn ook iets goedkoper dan in Nederland en ruim gesorteerd. Persoonlijk heb ik het idee dat het ook anders smaakt, b.v. de witlof is minder bitter wat ik lekkerder vind.

Wij hebben wel ontdekt dat meer mensen Spanje aantrekkelijk vinden, het was dit jaar drukker dan voorgaande jaren. Maar overal was wel een plaatsje vrij voor een dakloos stel. Hoewel wij dit jaar veelal de kust hebben bezocht is het binnenland zeker de moeite waard. Vooral de natuurgebieden zijn een bezoek waard.

Wij hebben het idee dat het ook hier economisch beter gaat, je ziet meer bouwactiviteiten en er wordt ook meer geïnvesteerd in de infrastructuur.

Het weer was dit jaar wisselvallig van kou met sneeuw tot Ca. 25 graden. Ook hebben een aantal bekende plaatsen last gehad van overstromingen. Kortom Spanje zorgt voor de nodige afwisseling.

Wij gaan nu naar Portugal, beginnen in de Algarve en gaan dan rustig naar het noorden, wij houden jullie wel op de hoogte.

2017-2

2017-4

Share