Dromen waarmaken 2017-2

Alweer de 2e maand van het jaar dat wij onderweg zijn. Het weer blijft wat wisselvallig temperatuur tussen de 15 en 20 graden, doch wel vaak bewolkt. Overwegend droog maar veel wind, soms tot windkracht 9. Maar in Nederland is het slechter dus wij mogen niet zeuren.

Vanuit Crevilliente rijden wij naar Punta Col Negre waar 2 Facebook vrienden staan die wij eindelijk eens een keer willen ontmoeten. Nu dat viel niet tegen dus konden wij eens echt kennismaken, als afsluiter zijn wij met een groepje gaan eten op het strand in de wind maar het was gezellig.

Wij hebben onze reis voortgezet langs de kust via Palamos, Roquetas, en Balerma. Langs deze kust zijn diverse leuke plaatsjes, cp’s en campings afhankelijk wat je wilt. Wat op den duur storend is zijn de plastiekkassen. Wij noemen het dan de Costa de plastico. Alle begrip dat met daar groente en fruit verbouwd maar het kan er iets verzorgde uitzien. Daartegen over staat dat de plaatsjes er meestal verzorgd en gezellig uitzien. Ook aan de architectuur wordt de nodige aandacht besteed. Weinig hoogbouw (gelukkig).

Vervolgens wilden wij nog even op bezoek in Málaga, de camping was vol en grote campers zijn niet welkom, de kampeerplaatsen waren vol en ook daar konden geen grote campers, wij konden nog op een parkeerplaats staan maar dat bleek ‘s’- avonds een afwerkplaats te zijn, niet direct onze voorkeur dus doorgereden naar Marbella. Dit gedeelte van de kust is ideaal voor een (korte) vakantie, er heen vliegen, zonnen, eten, feesten en weer naar huis. Je zit opgesloten tussen het strand en de A7 en de AP7 en uitsluitend hoogbouw. Niet ons ideaal.

Deze, voor ons niet geschikte, kust hebben wij dan ook snel verlaten en zijn verder getrokken naar Tarifa, het zuidelijkste punt van Spanje en zo langzaam verder getrokken naar Canons de Mesa. Hier heerst nog een grote rust, weinig toerisme, geen hoogbouw. Hier zie je huizen en hotels met lemen daken.

Wij wilde hier een paar dagen blijven maar aangezien er feestdagen zijn, o.a. carnaval en een provinciefeest wordt het druk in de regio dus blijven wij iets langer hier staan.

Naar 2017-1

2017-3

Share