Dromen waarmaken 2017-1

Koos en Greet Meuldijk zijn gestart met het tweede jaar van wonen in de camper. Ook nu weer gepland om het eerste halfjaar rond te trekken door Spanje, Portugal en Frankrijk.

Nadat de camper apk was gekeurd en een nieuwe gastank konden wij weer veilig op weg. Wij vertrokken 2 januari met de bedoeling rustig aan naar het zuiden af te zakken. Helaas het weer werkte niet mee, temperatuur om het vriespunt en veel mist. Al met al niet leuk om te rijden maar ook niet om ergens lang te staan. Dus reden wij maar sneller door dan gepland. Nog even goedkoop tanken in Luxemburg (140 l. a. 0,25 goedkoper) en onderweg een paar cp’s aangedaan. In de buurt van de Spaanse grens werd het beter, hier hebben wij even een rustdag genomen.

Het noordelijk deel van Spanje is om deze tijd nog in winterslaap, wij reden dan ook door tot voorbij Barcelona waar wij een cp hebben bezocht, de volgende dag naar Peniscola. Het blijft bijzonder om te zien dat de campings en cp’s goed bezet zijn en dat alle appartementen onbewoond zijn. Helaas zijn dan ook de meeste winkels, bars en restaurants op de boulevard ook dicht. Maar om te fietsen en/of wandelen is het een goed gebied.

Het weer was redelijk tot goed en de tijd dat wij daar stonden hebben wij ook gebruikt om de camper eens goed te cleanen. Tevens ben ik gestart om de gehele buitenkant in de was te zetten op basis van nanocoating.

De weersverwachting was wat ongunstig dus voor ons een reden om te verkassen, wij vertrokken naar Oliva. Daar hebben wij vreselijke storm, regen en hagel gekregen. Nadat de wind iets minder werd zijn wij vertrokken naar Creviliente, dat is Ca. 20 km uit de kust. Een vakantiefabriek 1200 plaatsen. Recht toe recht aan, wij noemen het “het vliegveld “. Maar de voorzieningen zijn goed, er is zelfs een aparte wasmachine voor de honden kleedjes e.d.. Voor mooi even de tijd om alle kleding te wassen en vooral een beetje te herstellen. Wij zijn verkouden uit Nederland vertrokken en onderweg niet echt opgeknapt.

De weg van Oliva naar Crevilliente was ook niet optimaal, mist en veel sneeuw, daardoor ook sneeuwschuivers en strooi wagens op de weg.

Wij blijven hier staan tot begin februari en dan zakken wij rustig af naar het zuiden. Hoe weten wij nog niet, wij laten ons leiden door het weer.

Begin dromen waarmaken

Vorige verslag

Dromen waarmaken 2017-2

Dromen waarmaken 2017-3

Dromen waarmaken 2017-4

Dromen waarmaken 2017-5

Dromen waarmaken 2017-6

Dromen waarmaken 2017-7

Dromen waarmaken 2017-8

 

Share