Dromen waarmaken 11

Wachtende op de oplevering van het huis van mijn dochter en de komst van de geboorte van een kleinkind hebben wij in Nederland rondgetrokken. Dat is zeker de moeite waard. Alle provincies zijn mooi, leuk en meestal vriendelijk. Opvallend is dat er steeds aandacht is voor camperplaatsen. Gemeenten stellen vaak parkeerplaatsen beschikbaar, helaas zonder voorzieningen waardoor vervuiling kan plaatsvinden, met alle mogelijke gevolgen. Vaak ook alleen geschikt voor campers tot 7 meter en wij zijn 8,5 m. snik, snik. Maar er is ook particulier initiatief tegen redelijke prijzen met meestal een sanistation. Ook campings maken vaak bij de ingang ruimte voor campers. In het hoofdseizoen vragen de campings wel de hoofdprijs maar in het voor en naseizoen zijn de prijzen redelijk.

Een paar opvallende details: 1 camping vroeg € 6,5 voor één dag wifi, 1 camping vroeg € 7,50 reserveringskosten (na een kort gesprek kreeg ik dat terug, volgens hem een houtje in de p.c.) maar voor de rest betaalde wij meestal € 15,=. Alleen Goes vraag meer te weten € 22,=.

In Zeeland zijn wij wat langer gebleven en waren verrast door de vele mogelijkheden om hier in het naseizoen rond te trekken. Zowel aan de kust als wat meer in het binnenland.

Uiteindelijk kwam het kleinkind en ook het huis werd opgeleverd, dus drukke tijden maar ook wel leuk. Eer alles gereed is, is het eind november. Voor ons te laat om nog naar het zuiden te trekken. De komende periode zal dan ook aandacht besteed worden aan onderhoud en a.p.k. van de camper, tandartsbezoek, medicijnen aanvullen. Na de feestdagen gaan wij dan richting het zuiden, vermoedelijk Spanje/Portugal.

Nu wij zo 10 a 11 maanden en ca. 18000 km en ruim 100 overnachtingsplaatsen verder zijn is een evaluatie ook eens leuk. Wij hebben alle weersomstandigheden meegemaakt, warmte, kou, droog en regen. Bij warmte konden wij lekker buiten leven, dus ruimte genoeg, aangezien wij graag met de hond gaan wandelen is kou ook niet erg. Alleen bij regen dat is vervelende dan moet je binnen blijven, maar ook dat is in onze camper geen straf. Al met al wij hebben geen spijt van onze beslissing en hopen dit nog jaren te doen.

Vervolg 2017

Terug naar het begin

Share