Dashcam

Van InCarVideo testen we de ICV-BRH198 dashcam True HD720.

Het betreft een dasboard camera de ICV-BRH198 dashcam True HD720 met de volgende eigenschappen:

InCarVideo_aktiebeeld_produkt• Opnamechip 1280×720 pixels
• Compleet met kabels en lader
 • Bewegings detectie
• Groothoeklens met beeldhoek van 120 graden
• 6 IR leds ter ondersteuning nachtvisie
• Start en stopt automatisch
• Overschrijft oudste opname als SD-card vol is.

De dashcam wordt geleverd met een duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing en alle bijbehorende accessoires. De gebruiksaanwijzing is duidelijk geschreven en de bediening vaak vanzelfsprekend, zodat je direct aan de slag kan met de dashcam.
2014-07-09 10.45.32

 

 

 

 

 

 

 

10 juli vertrekken we naar camperplaats de Zwaan, waar we een weekendje “haringhappen hebben. Tijdens deze reis gebruiken we de webcam, het werkt prima als je de bijgeleverde gebruiksaanwijzing volgt. Een dashboardcamera is een leuk, hip, cool, trendy, opkomend gadget voor mensen die van autorijden houden en bijzondere gebeurtenissen op de weg of een mooie (vakantie)omgeving willen vastleggen. Ook is een dashboardcamera een objectieve getuige bij aanrijdingen e.d. Daarnaast is hij ook nog heel betaalbaar en zeker zijn geld waard.

Met het radartje rechtsonder kunt u het beeld op 720 HD zetten. Vanaf oktober gaan we weer reizen en dan zullen er meer beelden komen.

We gebruiken de dashcam hoofdzakelijk tijdens onze camperreizen, maar ook in de personenauto is het heel handig. De bevestiging met de zuignap gaat goed en de cam zit tevig op het raam van de auto of camper.web42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ik direct al de vraag kreeg (ja, dat heb je als je privacy deskundige bent) of het legaal is om te filmen met een dashcam, verwijs ik kortheidshalve naar de uitleg op het blog van Arnould Engelfriet.  Het is dus toegestaan in Nederland. In België, Duitsland, Oostenrijk, Portugal en Luxemburg is het niet toegestaan.

Share