Bretagne Normandie 2011

De eerste dag van de reis naar Normandië en Bretagne, 24 augustus 2011,  rij ik alleen naar Biervliet, waar ik Johan van Opdorp ophaal. Deze reis gaan we met z’n tweeën op stap, onze echtgenoten blijven thuis. Johan van Opdorp is de fotograaf op ons reisje. De foto’s zijn dan ook allemaal van zijn hand. We rijden via België naar Frankrijk. Waar we op de E40 bij Nieuwpoort een spookrijdster tegen kwamen. Dus de vakantie begon al avontuurlijk. We besluiten in een keer naar Honfleur te rijden waar we de eerste nacht doorbrengen. Het overnachten op de camperplaats kost € 9,-per etmaal.

Je kruist de Seine naar Honfleur via de Pont de Normandie (€ 5,- tol).

Honfleur is een schilderachtig druk bezocht en duur plaatsje. ( € 4,- voor een pilsje). Voor een foto-overzichtje van Honfleur dat op loopafstand van de camperplaats ligt, klik hier.

Dag 2.

De tweede dag zijn we naar Le-Mont-Saint-Michel gereden, waar we een hele dag regen hadden. We gingen voor de mooie verlichting van de Mont. Het uitzicht was na een paar keer verplaatsen uitstekend. Parkeren (en overnachten) kost tegenwoordig € 12,-, inclusief regen en veel modder, maar zonder facaliteiten, maar ondanks alles naar onze mening zijn geld waard.

Meer foto’s klik hier!

Dag 3 en 4.

We verlaten Normandië en rijden Bretagne binnen. De eerste plaats die we bezoeken is Cancale, het oesterdorp. Op weg naar Cancale was onze eerste stop Le-Vivier-sur-Mer, met veel bedrijvigheid in de mosselen (Voor Zeeuwen gewoon: mossels).

Vanaf Le-Vivier-sur-Mer volgen we de kust naar Cancale. Even voor Cancale rechtsaf ri. Le Port en je hebt een prachtig uitzicht op dat Cancale.

Cancale is een toeristisch plaatsje met twee camperplaatsen, een betaalde en een gratis plaats bij de Super U. Wij kozen de laatste, welke op loopafstand van het centrum en het haventje ligt. Ook van Cancale maakten we een aparte fotopagina. Om deze te zien: klik hier.

Tijdens ons verblijf in Cancale ook een kijkje genomen op Pointe du Grouin op 2,5 km van Cancale. Vanaf hier is ook nog Mont-Saint-Michel te zien,

Op dag 4 een bezoek gebracht aan Saint-Malo. Een oude ommuurde vestingstad.

Voor meer foto´s van Saint-Malo, klik hier.

Dag 5

Na het tweedaags verblijf in Cancale gaat het richting Cap Frehel. Halverwege de Cap was een gratis camperplaats. Overnachten is hier echter niet meer toegestaan.

We hebben overnacht in Erquy. De betaalde camperplaats heeft alle voorzieningen en ligt ruim een kilometer van het dorp met zicht op zee.

Dag 6 en 7

We gaan de volgende dag richting de Seine, waar we onderweg stopten in Dol de Bretagne. Hier staat een kathedraal Saint Samson uit de twaalfde/dertiende eeuw.We rijden hierna door naar La Mailleraye aan de Seine tussen Le Havre en Rouen. De camperplaats ligt direct aan de Seine. De voorzieningen waren niet formidabel. De (zee)schepen die voorbij varen kun je bijna vanuit je camper aanraken.

Dag 8

Na een paar dagen aan de Seine te hebben doorgebracht gaat de reis verder noordelijk naar St. Valery-en-Caux. Camperplaats aan de haveningang, vlakbij het centrum (€ 4,90 voor 2 personen).

Dag 9

De volgende halte is Dieppe. hier zijn twee camperplaatsen: één aan de Boulevard, zonder voorzieningen en de ander (weer) aan de ingang van de haven. Kosten € 7,00 inclusief alle faciliteiten. Aan de Boulevard kan nogal wat verkeerslawaai heersen, hoewel dit ook kan voorkomen aan de haven als de veerboot naar Newhaven aanlegt.Wij kiezen voor deze laatste. Op de foto zie je camperplaats op de achtergrond onder de krijtrotsen.

Voor meer foto’s van Dieppe klik hier.

Dag 10

De laatste echte etappe van deze reis: Calais, de camperplaats aan de veerhaven (€ 7,00 incl. voorzieningen). “Bootjes kijken” van en naar Engeland. Vrij uitzicht op in- en uitgaande schepen vanuit de camper.

Dag 11

De laatste etappe van Calais naar Zeeland verliep vlekkeloos. Einde van een fantastische tiendaagse langs de Bretonse, Normandische en Picardische kusten.

 

Op 5 oktober 2016 overleed Johan van Opdorp in het ziekenhuis van Gent aan een ernstige ziekte. Hij was naast collega een fijne vriend van ons. We zullen hem missen.

Maddy en Martin

Share