België

Met een landoppervlakte van 30.528 km2 is België een klein land. Het is echter zeer gunstig gelegen in het noordwesten van Europa. Het grenst in het noorden aan Nederland, in het oosten aan de Bondsrepubliek Duitsland en aan het Groothertogdom Luxemburg, in het zuiden en het westen aan Frankrijk; in het westen vormt ook de Noordzee een grens. België heeft een aantal camperplaatsen. Als je aan een Nederlander vraagt waar hij bij België aan denkt dan is dat ‘patat’, ‘bonbons’ en ‘bier’. België heeft dan ook heel veel soorten bier, kijk hier maar eens! Daarnaast wordt de Belgische keuken als een van de besten gezien.

Steden en klimaat

Maar België heeft meer te bieden. Het kent mooie steden, als Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Brugge, een leuke kust en natuurlijk de Ardennen. Het klimaat zal je niet geheel onbekend voorkomen: wisselvallig weer met neerslag. België heeft dan ook net als Nederland een zeeklimaat met zachte winters en koele zomers. De lente is ideaal om oude steden zoals Brugge en gent te verkennen. De steden worden dan nog niet overspoeld door bezoekers en je kunt op je gemak door de stad en langs de kanalen wandelen.

Mag jouw auto nog binnen in de lage-emissiezone? En wat is de boete als je gepakt wordt?

Zie de link 

Camper vriendelijk?

Campers zijn aan de kust steeds minder welkom, er zijn enkele camperplaatsen, maar het vrij staan is steeds meer aan banden gelegd. In de Ardenne zijn er overigens weer voldoende mogelijkheden. Op Bipa.be staat een overzicht.

Officiële talen in België zijn:

  • Nederlands (ca. 60 procent van de bevolking)
  • Frans (ca. 40 procent van de bevolking)
  • Duits 74.000 sprekers in het uiterste oosten van het land.

Belangrijke camperinformatie vindt u op de volgende startkabel pagina’s:

Reisgidsen.

Handige links:

Share