Alfa AWUS036H Router

Tijdens onze zomer reizen hebben we de Alfa network AWUS036H/ UMTS router 150 MBPS getest. 

Met deze router kunnen we met meerdere computers, dus ook I-Pad, Smartfone e.d. gebruik maken van de eerder gesteste AWUS036H Longe Range Adapter. Wanneer alles aangesloten is zullen we dus meerdere apparaten tegelijk kunnen gebruiken. We zijn benieuwd en u leest hier meer over de resultaten.

Vandaag 21 augustus 2012 hebben we de router ontvangen, precies een dag voor we weer een weekje op stap gaan. Het installeren gaat vlot, als je de router als netwerkverbinding aangeeft en de gebruiksaanwijzing van com2 volgt. De router wordt netjes verpakt toegestuurd, met een dvd, en de benodigde 230 Volt aansluiting.
Zodra de router werkt sluit ik op het netwerk een laptop, een android gsm en een I-poth touche erop aan. Alle apparaten hebben direct een prima verbinding. Ondertussen zijn we aan de Moezel in Duitsland en werken nu met twee laptops, een android telefoon en een I-pod via de router. Dat werkt perfect, alle aangesloten apparatuur werkt perfect via de router.

Ondertussen hebben we de router vast in de camper bevestigd. Hij werkt prima en is echt handig. Ook op betaalde campings heb je maar 1 account nodig voor meerdere computers en dat is ook erg handig.

Na deze reis hebben we een Samsung Galaxy  tablet gekocht en ook deze werkt prima via de router. Deze winter zullen we natuurlijk de router en Alfa antenne gebruiken en hoort u de resultaten die we in het buitenland ervaren. 

Omdat onze Alfa AWUS036H Longe Range Adapter antenne al wat ouder is, wordt deze vervangen door de Tube-U antenne. Deze Tube-U antenne zou gelijkwaardig zou zijn aan de TurboWifi antenne. We zijn benieuwd naar de resultaten. Deze Tube-U met een nieuwer type router testen we de komende reizen. U leest er hier meer over.

 

Zie ook veilig op Wifi

Share