Alfa network Tube2H

Alfa tube 2H

We testten de Alfa network Tube2H antenne en de AIP-W512 router.  De antenne en router zijn snel en makkelijk te verbinden met een netwerk. Naar mijn idee sneller en handiger dan met de Tube U. De antenne hebben we aan een uitschuifbaar mastje aan de motordrager bevestigd, het kastje en het modem in de camper. Deze router is kleiner en zonder antenne uitgevoerd en kan dus wat makkelijker weggemoffeld worden. Van een zendamateur kregen we de opmerking dat het bevestigen aan de antenne het signaal negatief beïnvloed, dus lager vastmaken dan wij deden.

Ondertussen zijn we onderweg en gebruiken de antenne bijna dagelijkst. In Platje d’Aro, heb ik de tube 2h op een mast heb geplaatst. Hiermee ontvang ik het vrije netwerk “platje d’aro. Kennissen met andere antennes zien het netwerk wel, maar kunnen geen verbinding maken. Met de Tube 2h gaat dat wel, dat toont al aan dat het een prima werkende antenne is. Ook op andere plaatsen hebben we veel gemak van de antenne,zoals op de CP in Vera, waar we op onze plaats zonder antenne geen ontvangst hebben, met antenne een prima verbinding. We vinden hem sterker dan de Tube U waar we ook erg tevreden over waren. Als we moeten kiezen dan wordt het zeker de Tube 2H. Ook in andere plaatsen zien we meer netwerken met de Tube 2h dan met de Tube U.  We kunnen dan ook stellen dat de Tube 2H de beste antenne is die we tot nu toe hebben getest. Ook de router werkt prima. Het vergelijken van de diverse antennes hebben we gedaan met een Wifi analyzer. Dat deze antennes signalen bij andere wegtrekken is een broodje aap verhaal. De antenne is gewoon een ontvanger, net als een smartphone, een laptop etc. Alleen versterkt de antenne het signaal vanaf de antenne.

Bestellen klik hier!

De handleiding: 2com MultiWifi_V2_2014 Tubeh

 

Share

10 reacties op Alfa network Tube2H

 1. diver1960 schreef:

  Wie kan mij helpen, ben in het bezit van een Tube 2h welke goed heeft gewerkt.
  Alleen door een stomme fout heb ik de Tube in AP mode gezet. Nu is deze niet meer mogelijk om in te loggen op de Tube (192.168.2.1) heb al diverse keren de reset knop in gedrukt maar ik kan maar niet inloggen op de start pagina.
  groetjes Ronald

 2. Danny46 schreef:

  het pakket waar u hier mee werkt is de MultiWifi v2 als ik het goed begrijp, de stekkers waar jij overspreekt kan ik niet terug vinden op de site van 2com.nl ken jij het bestelnr?

 3. Danny46 schreef:

  Beste werkt dit systeem ook op 12 volt?

  • Martin schreef:

   De set kan inderdaad op 12 volt. Hier is een 12volt set voor beschikbaar. Zowel de Tube2H als de Cube Router moeten 12v gevoed worden. Wij leveren een 12v. Poe met 12volt Sigaretten aansteker voor de Tube2H en een 12v sigaretten aansteker naar Micro USB voor de Cube Router.

   Deze 12v Set kost 19.95 Euro.

   gr. Martin

 4. jebe schreef:

  hallo Martin

  wat is dat zwarte kastje wat bij de tube 2H en de alfa 512 hoort, althans in jouw opstelling is geinstalleerd. om een netwerkje in je camper te hebben zodat je met meerdere personen en apparaten kunt internetten.

  gr.
  jebe

 5. Ruud schreef:

  Hoi Martin,

  Leuke site heb je. Als caravanner is niet alles voor mij van belang maar toch blijft er voldoende over om met interesse te lezen.
  Is er inmiddels al wat meer te zeggen over de tube 2H en de W512? Het lijkt mij een heel leuke combinatie. Maar ik ben erg benieuwd naar je ervaringen.

  Met vriendelijke groet,

  Ruud

Geef een antwoord